1. Üslup ve Kişisel Davranışlar
2. İçerik ve Paylaşım Standartları
3. Konu Açma ve Düzen Kuralları
4. Yönetim ve İhlaller
- Saygı ve Hoşgörü: Diğer üyelere karşı her zaman saygılı olunmalıdır. Hakaret, küfür, aşağılama veya alay içeren mesajlar kesinlikle yasaktır.
- Kişisel Saldırılar: Tartışmalar fikirler üzerinden yürütülmeli; kişisel saldırı, taciz veya kışkırtmadan kaçınılmalıdır.
- Arkadaşça Yaklaşım: Diğerleri kaba davransa bile, üslubun korunması topluluk kalitesi için önemlidir.
2. İçerik ve Paylaşım Standartları
- Yasal Sorumluluk: Paylaşılan her mesajdan gönderen üye sorumludur. T.C. yasalarına veya uluslararası kanunlara aykırı içerik paylaşmak yasaktır.
- Hassas Konular: Devlet büyüklerine, milli değerlere veya toplumsal gruplara (din, dil, ırk) yönelik aşağılayıcı veya tahrik edici mesajlar yasaktır.
- Dil Kullanımı: Türkçe yazım ve imla kurallarına olabildiğince dikkat edilmeli; anlaşılmaz kısaltmalar veya aşırı büyük harf kullanımından kaçınılmalıdır.
3. Konu Açma ve Düzen Kuralları
- Kategori Uyumu: Konular içeriğiyle en alakalı kategori altında açılmalıdır.
- Başlık Kalitesi: Başlıklar içeriği özetlemeli; "Acil!", "Yardım!" gibi belirsiz ve dikkat çekme amaçlı başlıklar tercih edilmemelidir.
- Tekrarlardan Kaçınma: Aynı konu için birden fazla başlık açılmamalı ve konuyu listenin başına taşımak için gereksiz mesajlar (flood) gönderilmemelidir.
- İllegal İçerik ve Reklam: Telif hakkı içeren materyal paylaşımı, illegal site reklamları veya izinsiz ticari tanıtımlar yasaktır.
4. Yönetim ve İhlaller
- Moderatör Yetkisi: Forum yöneticileri, kurallara uymayan içerikleri silme, düzenleme veya ilgili üyeye kısıtlama (ban) getirme hakkına sahiptir.
- Raporlama Sistemi: Bir kural ihlali fark edildiğinde, kişiyle tartışmaya girmek yerine durum moderatörlere bildirilmelidir.