Aöf Şehit , Gazi , Malul Çocukları İçin Özel İşlemler

SaydamSaydam is verified member.

Kurucu
Yönetici
AÖFDestek
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) şehit ve malul çocukları, SGK'dan alacakları "Haksahiplik Belgesi" ile kayıt/kayıt yenileme dönemlerinde harç ücretinden muaf tutulur. Bu kapsamdaki öğrenciler, dönem öğretim materyal ücreti ödemeden eğitim görebilir ve durumlarını belgeleyerek bu haktan program süresince yararlanabilirler.

AÖF Şehit/Malul Çocukları Özel İşlem Detayları:

Harç Muafiyeti: Şehit ve Gazi yakını (eş, çocuk, anne, baba) olduklarını SGK'dan alacakları haksahiplik belgesi ile belgeleyenler, öğrenim gördükleri sürece katkı payı/öğrenim ücreti ödemezler.

Belgeleme: Kayıt veya kayıt yenileme anında, şehit/gazi yakını olduklarını kanıtlayan resmi belgeyi (haksahiplik belgesi) ilgili AÖF bürosuna sunmaları veya online sistem üzerinden yüklemeleri gerekmektedir.

Geriye Dönük İade: Daha önce kayıt yaptırıp ücret yatıran şehit ve gazi yakınları, durumlarını belgelemeleri halinde ödedikleri paraları iade alabilirler.

Eğitim Süresi: Bu hak, program süresi (normal öğrenim süresi) boyunca geçerlidir.

Önemli Not: Şehit ve gazi çocukları için özel kontenjanlar ve bazı özel eğitim kurumlarında ücretsiz eğitim imkanları da mevcuttur. İşlemler için en güncel kılavuzları Anadolu Üniversitesi'nin sitesinden takip etmek faydalı olacaktır.

Geri